L’Esport és Il·lusió

La sala d'exposicions del Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch acollirà, del 2 de setembre al 31 d'octubre, l'exposició fotogràfica, de Gabriela Mihailescu, 'L'Esport és Il·lusió'. L'acte d'inauguració comptarà amb la presència de Maribel Martínez de Murguía, campiona olímpica a Barcelona'92 amb la selecció d'hoquei herba, qui oferirà una conferència afí a l'exposició.

Gabriela Mihailescu

Des de petita m’il·lusionava veure les joves gimnastes que entrenaven a la ciutat que em va veure néixer. Els meus records d’algunes d’elles, com Nadia Comaneci, em van portar a estimar l’esport. Encara que no ho vaig practicar seriosament, el tennis era la meva motivació. Els valors que proporcionen l’esport i la seva pràctica habitual – actituds de superació i de sacrifici, el reconeixement de la victòria i de la derrota com una oportunitat d’aprenentatge, així com la il·lusió pel triomf, formen part de les sensacions més enriquidores que he experimentat. Intentar plasmar aquestes interioritats amb una càmera és difícil, però és possible fer-ho si s’aconsegueix captar l’esforç, l’alegria, les emocions, la bellesa i plasticitat dels moviments i fins i tot les anècdotes de l’entorn. Comparteixo la meva feina professional amb aquesta afició a la fotografia esportiva des de fa uns anys. La meva formació, com la d’alguns mestres d’aquest art que admiro i dels que aprenc contínuament, és autodidacta.

Maribel Martínez de Murguía

 Com a jugadora d’Hoquei herba va ser 119 vegades internacional, va aconseguir 3 Medalles d’Argent i 3 de Bronze en Copes d’Europa, va ser Campiona Olímpica aconseguint la medalla d’Or en els JJ. OO. de Barcelona (1992), li van atorgar l’Ordre Olímpica pel C.O.E. Com a entrenadora, va participar amb l’Equip Nacional Femení d’Hoquei Herba en els JJ.OO de Sidney 2000 que va aconseguir un meritori 4t lloc. Actualment és sòcia, esportista, gerent i coach de makeateam. Dirigeix el departament de I+D+i, és conferenciant habitual i formadora, i participa també activament en la gestió de clients. També exerceix com a coach organitzacional, personal i esportiu.