L’Aula d’Història és una plataforma composta per centres universitaris i culturals vinculats a l’esport amb l’objectiu principal de promoure la història de l’esport.

Cada membre de la plataforma organitza una activitat, com ara una taula rodona, una exposició, un concurs fotogràfic…dedicats a la història de l’olimpisme i a la història de l’esport a Barcelona i Catalunya. Esta oberta a tots els estudiants de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, així com a tots aquells interessats en la història del nostre esport, en funció de les bases de cada centre.

El llegat de París 1924

La ciutat de París té una rica història al món de l’esport, especialment als Jocs Olímpics. El 1924, la capital francesa va ser amfitriona dels Jocs Olímpics d’Estiu, marcant una fita significativa en la història olímpica amb la segona vegada que la ciutat va acollir aquest prestigiós esdeveniment esportiu.
Amb motiu del centenari de l’efemèride olímpica, diversos experts analitzaran el llegat dels Jocs Olímpics de París 1924 i el seu impacte en l’evolució de l’esport i l’organització d’esdeveniments. Analitzarem algunes de les novetats, com la participació de les primeres esportistes femenines espanyoles o els avenços als mitjans de comunicació, entre altres aspectes.

Històric Aula d'Història