Jornada “Desenvolupament sostenible i esport. Contribució de l’esport en l’assoliment dels ODS”

La jornada “Desenvolupament sostenible i esport. Contribució de l’esport en l’assoliment dels ODS” del cicle de conferències “El valor de l’esport en el segle XXI” s’ha realitzat via streaming en les instal·lacions del Museu Olímpic i ha estat retransmesa a través de la pàgina webwww.museuolimpicbcn.cat i del canal YouTube de la Fundació Barcelona Olímpica- Museu Olímpic on pots tornar a gaudir de la jornada.

David Escudé, president de la Fundació Barcelona Olímpica i regidor d’Esports, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a aquest nou cicle de conferències 2022 de “El valor de l’esport en el segle XXI” i ha destacat la importància d’aquestes jornades, on s’han posat sobre la taula temes d’actualitat amb professionals del sector i la interacció directa de la ciutadania a través del xat.
La jornada, coordinada pel periodista de TV3 Jordi Fandiño ha comptat amb la presència de Montse Ortiz, Coordinadora de la unitat de sensibilització de la Fundació Vicente Ferrer, que defensa la idea de “l’esport com a eina de transformació social: promou la igualtat de gènere en una societat. A través de l’esport es trenquen barreres, les noies i els nois fan esport junts. I també ajuda a superar les desigualtats de casta i les persones amb discapacitat”. Miquel Rodríguez, Comissionat d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, qui ens ha explicat algunes de les iniciatives de l’Ajuntament de Barcelona per a estar en sintonia amb l’Agenda 2030. Miquel Rafa, vicepresident primer d’Ecologia i Sostenibilitat del Centre Excursionista de Catalunya. El Centre Excursionista de Catalunya, primer club esportiu del món en obtenir la certificació d’alineament en ODS, on s’han modificat aspectes com l’organització, les compres, la reducció de residus, els subministraments, la gestió dels refugis de muntanya, un transport més sostenible, aspectes que ha estat menys difícil del que semblava adaptar-s’hi.

Una conferència molt interessant que pots tornar a veure aquí

El cicle de conferències “El valor de l’Esport en el segle XXI” està organitzat per la Fundació Barcelona Olímpica en col·laboració amb l’Institut Barcelona Esports.

Inscriu-te al butlletí de conferències i descobreix la pròxima.