La Unió Excursionista de Catalunya d’Horta ha presentat el seu projecte UEC Horta Everest Nepal Expedició 2012

Maite Fandos, Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports ha lliurat a Jesús Morales i Agustí Pallarés un piolet amb la bandera commemorativa dels 20 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92 amb la missió d'onejar-la en el cim més alt del món.

L’expedició, que sortirà el proper 28 de març amb el’objectiu de arribar el 6 o 7 maig a culminar el cim de l’Everest, té un doble desafiament. D’una banda complir els objectius de l’expedició i per una altra complir l’encàrrec proposat per la tinent alcalde de coronar el cim amb la bandera de la ciutat, que commemora  els 20 anys de Jocs Olímpics.

 L’expedició estarà composta per 17 membres encapçalats per Jesús Morales, president de la UEC Horta, i d’Agustí Pallarés que seran els únics que s’enfrontaran al repte dels 8.848m de l’Everest. La resta de l’expedició tindran com objectiu arribar al cim d’Islad Peak a 6.189m i fer tot el trekking d’aproximació fins el CB Everest. Tota una aventura per a un grup de 10 homes i 5 dones, el perfil de’ls quals no professional farà més meritòria la seva gesta.