L’Ajuntament de Barcelona, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya -UFEC- i San Miguel 0,0 uneix esforços amb motiu del 20è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona; David Moner, president de la UFEC, i Xavier Pérez, representat de San Miguel 0,0, han estat els encarregats de presentar un dels actes més significatius, el relleu de torxa, que se celebrarà el 25 de juliol amb motiu de l'aniversari de Barcelona 92. L'acte ha comptat amb un moderador d'excepció, el waterpolista Txiki Sans,  5 vegades olímpic, campió olímpic a Atlanta’96 i medalla de plata a Barcelona’92.

El relleu de la torxa sortirà de plaça Sant Jaume, on Juan Antonio San Epifaneo – Epi – farà el primer relleu, successivament prendran la torxa diversos esportistes olímpics, paralímpics, un voluntari olímpic, l’àrbitre que va fer el jurament a Barcelona’92 i periodistes. L’últim rellevista serà Gervasio Defferr, uns dels màxim representats de l’esport olímpic, que serà l’encarregat d’apropar al peveter situat al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, la flama de l’aniversari dels millors Jocs de la Història.

La torxa que farà aquest recorregut ha estat la desenvolupada per l’estudiant Marc Rocas, de l’escola EINA (Escola de Disseny i Art), que va resultar el guanyador del concurs “San Miguel 0,0 – Torxa commemorativa 20 anys de Barcelona 1992”.

Després de l’encesa del peveter –rèplica del de BCN’92– L’alcalde de Barcelona, juntament amb David Moner, mostraran l’escultura de Rosa Serra, donada per la UFEC a la Fundació Barcelona Olímpica.