‘CASCADA’, GUANYADORA DE LA 5a EDICIÓ DEL BCN SPORTS FILM FESTIVAL

Maria Teresa Samaranch, membre del patronat de la Fundació Barcelona Olímpica, va ser l'encarregada de lliurar l'Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula en la 5a edició del BCN Sports Film a ‘CASCADA’, documental nord-americà d’Anson Fogel i Skip Armstrong, produït per Shannon Ethridge. Aquest documental detalla la recerca, a la selva mexicana, de la cascada perfecta i del perfecte tir de càmera. Recull el premi el vicepresident de la FICTS, Andrew Luwandaga.

El premi especial del jurat –format per Ana María Bordas, directora de RTVE a Catalunya; Meri Farnell, productora i realitzadora audiovisual; Carlos Marañón, director de la revista Cinemanía, i Javier Moracho, exesportista i comentarista esportiu a Eurosport– va ser per 9 METRES (Dinamarca 2012), d’Anders Walter. Una producció de Shannon Ethridge. Recull el premi Karl Just.

El BCN Sports Film es caracteritza per la diversitat de guardons, que van correspondre a:

Premi a la millor producció de Catalunya

IMPARABLES, de Daniel Jariod (Catalunya). Una producció de Richard Calvani (Black Train Films). Josep Giménez, president de la Federació Catalana d’Esports de persones amb discapacitat física, va donar el premi a Daniel Jariod.

Premi a la millor producció documental

STEPS – A JOURNEY TO THE EDGE OF CLIMATE CHANGE, de Philipp Eyer i Stephan Hermann (Suïssa). Una producció de Ride Greener. Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica, va lliurar el premi a Marco Sanz, director de màrqueting de Microgestió.

Premi a la millor pel·lícula de ficció

MATILDE, de Vito Palmieri  (Itàlia). Una producció de Vito Palmieri, AGFA (Associazione Genitori Figli Audiolesi) i Maxman Coop.

Premi a la millor pel·lícula de ficció (Ex aequo)

30 MINUTES PAR JOUR, de Samuel Lampaert (Bèlgica). Una producció de Samuel Lampaert (VISU-I).

Barbara Destefanis va lliurar els premis a Claudia Bianconi, delegada de producció de Maxman Coop, i Vanessa Olmos, productora i presentadora d’‘Aventura al Límite’.

Premi al millor curtmetratge

ASCENSION, de Thomas Bourdis, Martin de Coudenhove, Caroline Domergue, Coli Laubry i Florian Vecchione (França). Una producció d’Isabelle Aubin (Supinfocom Arles). Àngela Bosch, professora de l’ESCAC, va lliurar el premi a Basilia Madrid i Abelardo Hernández, d’Overtime Films, de Mexicali.

Premi a la millor pel·lícula d’animació

HASTA SANTIAGO, de Mauro Carraro (Suïssa i França). Una producció de Nicolas Burlet. Teresa Agulló, de la Fundació Barcelona Olímpica, va donar el premi a Emili Roig, director del programa ‘Aventura al Límite’.

Premi a la millor pel·lícula d’Esports d’Aventura

ICE, de Barry Stevenson (Estats Units). Una producció de Barry Stevenson (Outside Adventure Media). Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica, va lliurar el premi a Esther Calatayud, responsable de vendes de DSI by Inverleigh.

Premi a la millor pel·lícula sobre Esport i Solidaritat

MEIN WEG NACH OLYMPIA, de Niko Von Glasow (Alemanya). Una producció de Ingo Fliess. JORDI SANS, director esportiu i relacions públiques de la UFEC, va lliurar el premi a Laia Aubia, representant de la distribuïdora Paral·lel 40.

Premi al millor reportatge

CALCIO STORICO, de David Airob i David Ramos (Catalunya). Una producció de David Airob i David Ramos. Encarnació Soler, presidenta de Cinema Rescat, va lliurar el premi al director, David Ramos.

Premi FILMETS Badalona Film Festival als valors humans i esportius NADADOR, de Dani de la Orden (Catalunya). Una producció de Lita Roig, Aintz Serra i Sergi Casamitjana (Escándalo Films SL). Joan Mitjans, cap de premsa del Filmets Badalona, va lliurar el premi al director, Dani de la Orden, i al productor, Carles Cambres.

Eddie Vidal va ser el mestre de cerimònia d’aquesta 5a edició.