Comença el BCN Sports Film Festival 2013, la nova edició del Festival de Cinema i Televisió Esportiva arriba a Barcelona amb 60 audiovisuals en cartell

L'acte d'inauguració del BCN Sports Film Festival 2013 ha estat presidit per Maite Fandos, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica i Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports juntament amb Franco Ascani, president de la Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs; Carles Llorens, director de l’Agència Catalana de Cooperació i Joan Fa, President de la Federació Catalana de Bàsquet.

Durant l'acte es va lliurar el premi del concurs SPOTSPORT. En aquesta segona edició el premi de 1.000 euros va recaure en la productora independent Houfilms. Miguel Centeno, responsable de patrocinis del diari Sport, va ser l'encarregat de lliurar el premi a Oriol Martínez i Enric Ribes, productors de l'espot “Entre Amics”. Enguany s’han presentat 14 espots, dels quals la meitat van passar a la final. Des de la direcció agraïm la qualitat i dedicació d'aquests professionals de l'audiovisual.

La inauguració ha comptat amb la presència de Santi Siquier, representant territorial de la Generalitat de Catalunya, entre altres personalitats del món de la cultura i l’esport.

Agustí Argelich, director del festival, n’ha destacat la quantitat, més de 200 produccions, i la qualitat del material audiovisual rebut en aquesta quarta edició i la dificultat de realitzar la selecció de 60 produccions per a les diverses sessions que formen la programació del Museu Olímpic i de la Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés.

L’acte ha finalitzat amb la projecció d’una petita mostra del material rebut: Olympic Vermin –animació–, i un documental sobre la importància de l’esport en el continent africà –Unicorn Sashimi–, un documental de surf de neu i esquí com a activitat extrema, i The man who lived on his Bike, un documental de ficció sobre el somni de viure en la bicicleta.

Totes les sessions del festival tenen l’entrada gratuïta a les seus, el Museu Olímpic i de l’Esport i la Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel.