La International Association of Athletics Federations (IAAF), amb motiu del seu centenari, ha presentat l’exposició ‘100 years of Athletics Excellence’ al Museu Olímpic de Barcelona

Maite Fandos, Tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, va ser l'encarregada de presidir l'acte acompanyada de Lamine Diack, president de la IAAF. A l'acte van acudir representants de l'esport: José M. Odriozola, president de la Real Federació Espanyola d'Atletisme, i Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d'Atletisme, i va destacar la presència dels esportistes Fermín Cacho, Valentín Massana i Javier Moracho entre altres.

L’Exposició ‘100 years of Athletics Excellence’ podrà visitar-se fins al 25 de novembre de forma gratuïta a la sala polivalent del Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch.

‘100 years of Athletics Excellence’ compta amb els objectes més diversos i carismàtics d’aquests 100 anys d’història, des de la rèplica de les sabatilles de Jesse Owens durant els JJOO de Berlín 1936, les originals dels anys ’50 d’Emil Zatopek o Fanny Blankers-Koen, fins al material més modern i sofisticat com ara el d’Usain Bolt.